Categorieën
Speeltips

🎯 Tips & Tricks: de ultieme Qwixx-tactiek

Bij Qwixx gaat het om tactiek en strategisch spelen. Hoe je zo tactisch mogelijk speelt, lees je hier. Zo ben jij onverslaanbaar!

Hoe jong of oud je ook bent, Qwixx is een enorm leuk spel voor alle leeftijden. In eerste instantie denk je misschien dat het een simpel spel is, maar er zit heel veel strategie en tactiek achter.

Het is een dobbelspel bestaande uit meerdere witte en gekleurde dobbelstenen, waarbij het de bedoeling is dat je zoveel mogelijk kruisjes zet op je scoreborden en daarmee zoveel mogelijk punten behaalt. Het leuke is dat het heel makkelijk uit te leggen is, dus ook de minder ervaren spelers weten binnen no time hoe het gespeeld moet worden.

Bij veel spellen moet je op je beurt wachten en kun je niets doen wanneer iemand anders aan de beurt is, maar bij Qwixx mag je ook meedoen als het jouw beurt niet is. Saaie momenten kent Qwixx dus niet.

Let wel op: het is echt enorm verslavend! Als je het eenmaal een keertje gespeeld hebt, wil je waarschijnlijk meteen nog een potje spelen. Zeker wanneer je niet gewonnen hebt en je revanche wilt nemen.

Bij Qwixx gaat het om tactiek en strategisch spelen. Hoe je zo tactisch mogelijk speelt, lees je hierna alles over. Hopelijk ben jij met onderstaande tips in de toekomst onverslaanbaar!

Win Qwixx met de juiste tactiek

Heb jij een gezonde winnaarsmentaliteit en een goede dosis strijdlust? Dan wil je natuurlijk dat potje Qwixx het liefst winnen. Om de kans op een winnend potje zo groot mogelijk te maken, is het slim om heel tactisch te spelen. Hoe haal je de meeste punten binnen en word jij daarmee dus de winnaar?

Wanneer je het laatste getal in één van de gekleurde rijen aankruist, mag je de rij sluiten. Dit doe je door het slotje achter de rij aan te kruisen en wanneer het spel is afgelopen levert dit kruisje je extra punten op. Hoe meer kruisjes, des te meer punten je krijgt. Om even een voorbeeld te noemen, wanneer je 3 kruisjes in een rij hebt, krijg je 6 punten, bij 7 kruisjes zijn dat 28 punten en bij 11 kruisjes maar liefst 66 punten. Het puntenaantal loopt hoog op dus. Om zoveel mogelijk punten te behalen met een gelijk aantal kruisjes, is het tactisch om de kruisjes zoveel mogelijk in een beperkt aantal rijen te zetten.

Daarnaast is het slim om een rij, wanneer mogelijk, te sluiten. De tegenstander(s) hebben dan namelijk geen kans meer om daar kruisjes te zetten.

Tot slot nog de tip om in een rij maximaal twee vakjes over te slaan en let ten alle tijde natuurlijk goed op wat je tegenstander doet.

Let’s play!

Nou, na deze uitleg is het wel tijd voor een spelletje Qwixx, toch? Laat maar eens zien dat jij de onverslaanbare winnaar bent, want grote kans dat jij Qwixx met de tactiek van hierboven gaat winnen.

Mocht jij het spel nog niet in huis hebben, koop het dan vandaag nog bij bol.com. Voor je het weet ligt het spel bij je op de deurmat en kan de strijd losbarsten.

Door Andy Vinkenborg

Spelletjesfanaat in hart & nieren en oprichter van Qwixx.nl