Qwixx varianten

Qwixx is anno 2021 in heel veel varianten te koop. Uitgever White Goblin Games is natuurlijk gestart met de klassieke versie die we allemaal kennen. Daarna volgden verschillende versies:

In onze ogen helaas ook niet allemaal even sterk. Om je toch een zo compleet mogelijk advies te geven, vind je hier onze ervaringen per spelvariant.

Qwixx dobbelspel: het basisspel

Het basisspel waar het allemaal mee begonnen is. Het Qwixx dobbelspel staat garant voor uren speelplezier.

Bij Qwixx hoef je niet op je beurt wachten – iemand dobbelt en iedereen kan de worp benutten. Hoe meer getallen je op je scoreblad aankruist, des te meer punten je krijgt. Qwixx kan in twee minuten worden uitgelegd en is spannend tot de laatste worp. Dobbel mee en laat je aansteken door de Qwixx-koorts!

Bestel ‘m direct op Bol.com:


Qwixx Deluxe

Doet z’n naam eer aan! De doos is bijna twee keer zo groot als het basisspel. En ook binnenin is-ie deluxe:

Qwixx Deluxe bevat harde scorekaarten voorzien van een coating. Zo zijn ze na gebruik weer schoon te vegen en oneindig te gebruiken.

Verder heeft de deluxe versie een deksel met een foam laagje. Deze deksel kun je gebruiken om in te dobbelen. Zo vallen de dobbelstenen niet van tafel én het is geluiddempend.

Of bestel ‘m direct op Bol.com:


Qwixx Big Points

Bij Big Points draait het – zoals de naam al zegt – om het scoren van nóg meer punten. De punten die je scoort in de normale rode, gele, groene en blauwe rijen worden namelijk aangevuld met bonuspunten in de rood-gele en groen-blauwe bonusrij. Zo kan je wel 120 punten per kleur scoren! 🤑

Of bestel ‘m direct op Bol.com:


Qwixx Longo

De nieuwste Qwixx-sensatie: Qwixx Longo! De rijtjes om weg te strepen zijn langer dan ooit: 2 rijen van 2 tot 16 en 2 rijen van 16 tot 2. Huh? Maar hoe gooi je meer dan 12? Met de nieuwe 8-vlakkige Qwixx-dobbelstenen! 💎

Ontdek snel alles over de nieuwste variant!

Of bestel ‘m direct op Bol.com:

Shop snel bij
bol.com (€15,09)

Qwixx Mixx

Qwixx Mixx bevat 2 nieuwe spelvarianten en de naam verklapt het al: er wordt stevig gemixxt!

Bij de ene variant zijn alle kleuren door elkaar gemixxt, maar klopt de volgorde wel. En bij de ander staan de kleuren wel op dezelfde rij, maar lopen alle getallen door elkaar.

Dat is dus extra opletten geblazen!

Of bestel ‘m direct op Bol.com:


Qwixx Het Kaartspel

Qwixx Het Kaartspel is de nieuwste variant op hét dobbelspel van dit moment. In deze uitbreiding speel je met kaarten in plaats van dobbelstenen. Dit zorgt voor net wat meer strategie.

🃏 Een leuke twist en wij zijn fan!

Of bestel ‘m direct op Bol.com:


Qwixx Connected

Qwixx Connected is een uitbreiding op het leukste dobbelspel dat er is. Bij Connected krijg je niet 1 maar 2 extra spelvarianten!

Variant A is extra leuk omdat er simpelweg meer punten gescoord worden. Naast de punten die je altijd krijg voor de rode, gele, groene en blauwe rij, scoor je nu in een 5e categorie: de zwart omrande vakjes.

Variant B is juist nét wat moeilijker dan normaal. Via kettingen zijn vakjes in de verschillende rijen aan elkaar verbonden. Hier moet je dus rekening mee houden bij het aankruisen: kettingvakjes zijn namelijk verplicht en kunnen dus zorgen voor grote ‘gaten’ binnen je rijen.

Zo staat ook Qwixx Connected garant voor uren speelplezier!

Of bestel ‘m direct op Bol.com:


Qwixx On Board

Deze variant op Qwixx heeft in principe dezelfde basis als het basisspel, maar de grote verandering is dat je met een speelbord speelt. Waar je bij Qwixx met alleen scoreblaadjes werkt, heb je bij Qwixx On Board ook nog een speelbord. Het speelbord heeft zowel een voor- als een achterzijde, zodat je kunt variëren. Dit biedt veel meer mogelijkheden en het geeft het spel echt een andere dimensie.

Dankzij deze toevoeging is het spel wel echt anders te noemen. Daarnaast heeft het een iets andere puntentelling en is er een nieuwe regel toegevoegd.

Of bestel ‘m direct op Bol.com.

De complete set: inclusief scoreblokken, dobbelstenen, het bord en de pionnen:

Puur de 2 extra scorebladen:


Qwixx Bonus

Qwixx Bonus geeft je 2 nieuwe spelvarianten voor de prijs van 1. Deze vervangen de scoreblaadjes uit het basisspel.

In de eerste versie zorgt het aankruisen van een bonusgetal voor een soort ‘kettingreactie’. Welk getal je hierna kan aanduiden, staat op je blad. Zo kan je met een worp misschien wel drie tot vier getallen ineens aanduiden, omdat ze allemaal voor de volgende reactie zorgen.

In de tweede versie is het vooral belangrijk om combinaties van bonussen aan te duiden. Bij het bereiken van zulke combinaties, speel je bepaalde voordelen vrij die je onmiddellijk mag uitvoeren, of die handig zijn voor de puntentelling op het einde.

Beide versies zorgen voor een leuke, nieuwe twist in het spel. Wij zijn fan!

Of bestel ‘m direct op Bol.com:


Qwixx Karakters

Nóg een nieuwe variant op de spelletjeshit: Qwixx Karakters. Ontmoet de 5 karakters 🧙‍♂️ Magic Mike, ⚔️ Chris Cross, 🇳🇱 Double Dutch, ↕️ Tina Turner en Miss Take en maak gebruik van hun unieke acties. Een toffe extra dynamiek waarmee je speelervaring nog leuker wordt!

Of bestel ‘m direct op Bol.com:


Qwixx Het Duel

Een unieke 2-spelervariant. Ga de strijd aan met jouw tegenstander en drijf elkaar tot het uiterste! ⚔️ Qwixx Het Duel speel je 1-op-1 op één bord met schijfjes, in plaats van allebei een eigen scoreblaadje. Ook weer nét iets tactischer, dus houd je tegenstander goed in de gaten!

Of bestel ‘m direct op Bol.com: