Qwixx Bonus

Je kent het ongetwijfeld wel: Qwixx, het spel dat in verscheidene landen de prijs voor Spel Van Het Jaar heeft gewonnen. Het is bijzonder toegankelijk en makkelijk aan te leren.

Dit wereldwijde succes heeft ervoor gezorgd dat verschillende varianten en uitbreidingen zijn uitgebracht op deze monsterhit. Eén daarvan is Qwixx Bonus.

Qwixx Bonus
Nu kopen
bol.com (€10,50)

Wat maakt Qwixx Bonus zo leuk?

Qwixx Bonus geeft je twee nieuwe spelvarianten voor de prijs van één, in twee blokken van 80 nieuwe scorevellen. Deze vervangen de standaardvellen uit het basisspel. Je kan de scorevellen ook combineren in meerdere spelletjes, om zo nog meer variatie in je spellen te brengen.

Voor de rest heb je de dobbelstenen uit het Qwixx-basisspel nodig om te spelen.

Spelregels Qwixx Bonus

Bij Qwixx heeft iedere speler een scoreblad met vier rijen in vier kleuren: rood, geel, blauw en groen. De rode en gele lijn gaan van 2 tot 12 en de blauwe en groene lijn gaan van 12 tot 2.

Door getallen van links naar rechts weg te schrappen met je worpen, probeer je een rij van een bepaalde kleur af te sluiten (minstens 5 getallen aangekruist). Bij een tweede afgesloten rij stopt het spel. Je kan geen getal links van een getal aankruisen dat al aangekruist is.

Als je geen getallen kan (of wilt) wegkruisen in je actieve worp, heb je een ongeldige worp gegooid. Dit kruis je rechtsonder aan op je scoreblad. Na de vierde foutieve worp van een speler stopt het spel direct.

Het aantal punten per rij wordt nu geteld. Hoe meer kruisjes per rij, hoe hoger het aantal punten dat je scoort.

In deze versie heb je twee verschillende scoreblokken met een aantal bonussen op elk blad die je kan vrijspelen door het juiste getal aan te kruisen met je worp.

In de eerste versie zorgt het aankruisen van een bonusgetal voor een ‘kettingreactie’. Welk getal je hierna kan aankruisen, staat op je blad. Zo kan je met een worp misschien wel drie tot vier getallen ineens aankruisen, omdat ze allemaal voor de volgende reactie zorgen.

In de tweede versie is het vooral belangrijk om combinaties van bonussen aan te kruisen. Bij het bereiken van zulke combinaties, speel je bepaalde voordelen vrij die je onmiddellijk mag uitvoeren of die handig zijn voor de puntentelling op het einde.

Beide versies zorgen voor een leuke, nieuwe twist in het spel. Wij zijn fan!

Qwixx Bonus kopen

Voor een bijzonder kleine prijs kun je deze uitbreiding kopen om hem te combineren met het basisspel van Qwixx. Zo heb je altijd genoeg variatie in je spelletjes.

Kan je niet wachten om deze versie ook tot je verzameling toe te voegen? Scoor hem direct op Bol.com! Spelplezier gegarandeerd voor jong en oud.

Shop Qwixx op Bol.com