Qwixx Connected

Qwixx Connected is een uitbreiding op het leukste dobbelspel dat er is. Bij Connected krijg je niet 1 maar 2 extra spelvarianten! Beide spelvarianten bevatten 80 scorebladen.

Qwixx Connected variant A: Treden

Deze spelvariant is extra leuk omdat er simpelweg meer punten gescoord worden. Naast de punten die je altijd krijg voor de rode, gele, groene en blauwe rij, scoor je nu in een 5e categorie: de zwart omrande vakjes.

Iedere speler krijgt een verschillend scoreblad (A-E). Je speelt Qwixx met de normale regels. Alle regels blijven hetzelfde. Het spel verloopt op exact dezelfde manier als het basisspel.

Puntentelling: De vier gekleurde rijen worden op de normale manier gescoord. Er zijn nu ook punten te halen voor de 11 “treden”. Voor deze zwart omrande vakjes geldt dezelfde puntentabel als voor de individuele gekleurde rijen. Je kunt maximaal 66 punten scoren als je alle 11 treden hebt aangekruist.

Opmerking: Tredevakjes zijn extra waardevol, omdat ze punten opleveren voor zowel de gekleurde rij als voor de treden.

Qwixx Connected variant B: Kettingen

Deze spelvariant is extra leuk omdat-ie nét wat moeilijker is dan normaal. Via kettingen zijn vakjes in de verschillende rijen aan elkaar verbonden. Hier moet je dus rekening mee houden bij het aankruisen: kettingvakjes zijn namelijk verplicht en kunnen dus zorgen voor grote ‘gaten’ binnen je rijen.

Iedere speler krijgt een verschillend scoreblad (A-E). Je speelt Qwixx met de normale regels. Het spel verloopt op exact dezelfde manier als het basisspel. Alle regels voor het aankruisen van velden in de verschillende rijen blijven hetzelfde met de volgende toevoeging: als een speler een omcirkeld kettingvakje aankruist, moet hij het tweede verbonden kettingvakje ook aankruisen. Dit verplichte aankruisen gebeurt altijd en op elk moment tijdens het spel. Dit verplichte aankruisen is niet gebonden aan de normale regels en kan zelfs gebeuren in een rij die al gesloten is.

Voorbeeld: Tim voltooit de gele rij. In een volgende ronde kruist Tim het rode kettingvakje aan (volgens de regels!): het verbonden gele kettingvakje wordt nu ook verplicht aangekruist!

De score van de vier gekleurde rijen blijft gelijk aan die van het basisspel!

Bestel Qwixx Connected direct op Bol.com of Amazon.nl:

Shop Qwixx op Bol.com
Shop Qwixx op Amazon.nl

Inhoud: 2 blocks met 80 scorebladen. Deze versie bevat géén dobbelstenen. Je hebt dus ook de basisversie van Qwixx nodig om de gekleurde dobbelstenen te bemachtigen.

Hoe speel je Qwixx Connected?