Qwixx Het Duel

In de bijzonder succesvolle wereld van Qwixx is er weer een nieuwe uitbreiding op het basisspel. Dit keer is het Qwixx Het Duel, een tweespelervariant. Bij deze versie kan je dus enkel met twee tegen elkaar spelen. Ook heb je een groot bord waarop iedereen speelt in plaats van een apart scoreblad voor iedere speler.

Wat maakt deze zo uniek en leuk?

Zoals gezegd, is dit spel enkel voor twee spelers, zodat je deze variant zeker op tafel kan brengen als je slechts met z’n tweetjes bent. Verder hoef je niets op te schrijven, maar werk je met witte of zwarte schijfjes om bepaalde cijfers aan te duiden. Je kan veel meer je tegenstander tegenwerken in deze versie dan in het basisspel.

Spelregels Qwixx Het Duel

Het spelbord ziet er exact hetzelfde uit als de gewone scoreblaadjes die je in de Qwixx-basisversie hebt. Dit bord is een stuk groter omdat je allebei hier gaat werken aan je reeks.

De bedoeling is om te werpen met de dobbelstenen als actieve speler en op de twee dobbelstenen (overal met de twee witte) de kleur aan te duiden die je met je gekleurde dobbelsteen kiest, in combinatie met een witte. Daar leg je dan een schijfje. Net zoals de basisregels mag je niet meer links van je schijfjes leggen, enkel naar rechts.

De tegenstander mag in jouw worp niets doen. Als de tegenstander aan de beurt is, mag hij met zijn worp het meest rechtse schijfje van jou innemen en een schijf van zijn kleur in de plaats leggen. Je kan je hier enkel tegen verdedigen als je zelf bij een volgende beurt op je meest rechtse schijfje een ander schijfje kan leggen, om zo een toren te bouwen. Elk schijfje in je toren geldt als een van de vijf schijfjes die je nodig hebt om een rij succesvol af te sluiten.

Net als in de gewone Qwixx, stopt het spel van zodra er twee rijen zijn afgesloten. Bij de eerste gesloten rij, verdwijnt de dobbelsteen van die kleur ook uit het spel. Als je geen geldig schijfje kan leggen in jouw beurt, leg je een schijfje in het vakje “mislukte worp”. Bij het vierde schijfje dat wordt gelegd, stopt het spel ook onmiddellijk.

Belangrijk: je kan de plek van je tegenstander enkel innemen als dit het meest rechtse schijfje in de rij is en je ook effectief dat getal hebt geworpen. In alle andere gevallen kan je deze actie niet uitvoeren. Dit geldt ook voor het bouwen van je toren. Je toren mag zo hoog zijn als je zelf wil. Je tegenstander mag deze niet meer afbreken.

Qwixx Het Duel kopen

Deze variant is ideaal voor de spelers die graag de confrontatie aangaan met elkaar. In deze tweespelerversie kan je je dus helemaal uitleven en een hele nieuwe strategie in elkaar boksen.

Heb je nu ook veel zin gekregen om Qwixx Het Duel te kopen? Dan je gemakkelijk terecht bij Bol.com of Amazon.nl om jouw exemplaar aan te schaffen.

Shop Qwixx op Bol.com
Shop Qwixx op Amazon.nl