Qwixx Het Kaartspel

Qwixx Het Kaartspel is de nieuwe variant op hรฉt dobbelspel van dit moment: Qwixx. In deze uitbreiding speel je met kaarten in plaats van dobbelstenen. Een leuke twist en wij zijn fan! Hier lees je onze uitgebreide review.

Deze variant is nรฉt wat tactischer en hangt minder af van puur dobbelgeluk. Je kan namelijk een paar beurten vooruit denken door meerdere kaarten af te leggen. Zo kan je kruisjes aanvinken op je unieke scoreblad.

Wat maakt deze uitbreiding zo leuk en uniek?

Deze variant zorgt voor extra plezier omdat je door 1 tot 3 kaarten tegelijk af te leggen ook meerdere getallen kan doorkruisen en zo een goede combo kan opstellen. Voor de tactische spelers is deze versie dus iets uitdagender. Voor de rest blijven de basisregels wel – zo goed als – hetzelfde als in de gewone versie.

Spelregels Qwixx Het Kaartspel

Er zijn 44 kaarten in het spel, genummerd van 2 tot 12, in de vier kleuren die je ook terugvindt op je scoreblad: rood, geel, blauw en groen. De rode en gele lijn gaan van 2 naar 12, de blauwe en groene lijn gaan van 12 naar 2. De bedoeling is om de cijfers van links naar rechts te doorkruisen door dat getal af te leggen in de handkaarten die je hebt.

Je begint je beurt met 4 handkaarten en kiest dan een vijfde uit de 4 kaarten die ook gedekt van de trekstapel zijn genomen. Zo start je met 5 kaarten. De bovenste kaart in de trekstapel stelt de ‘witte dobbelsteen’ voor: een getal dat iedere speler mag gebruiken als hij dat wil.

De rijen moeten doorkruist worden van links naar rechts. Getallen die je hebt overgeslagen, kan je niet meer gebruiken. Net als in het originele spel moet je zorgen dat je je rijen correct kan afsluiten. Bij Qwixx Het Kaartspel doe je dat door 1 tot 3 kaarten af te leggen die opeenvolgend zijn. Je mag slechts 1 getal missen in deze combinatie. Daarna vul je je hand weer aan tot vijf kaarten.

Vanaf het moment dat je minstens vijf getallen en het laatste cijfer hebt doorkruist, mag je deze rij afsluiten. Dit geldt echter enkel voor jou. De andere spelers mogen jouw afgesloten kleur nog steeds gebruiken, in tegenstelling tot het basisspel.

Als je niets kan doorkruisen, krijg je strafpunten.

Het spel eindigt als iemand zijn tweede rij afsluit of als iemand vier keer niets kon afleggen en daardoor strafpunten heeft gekregen. Iedere speler telt zijn combinaties en de spelers met de meeste punten, wint het spel.

๐Ÿƒ Nรณg meer bonus! Je kan deze versie ook spelen met jokerkaarten. Dit is niet verplicht. Deze jokerkaarten worden door de stapel heen geschud en mogen als elk getal naar keuze gebruikt worden.

Qwixx Het Kaartspel kopen

Deze leuke variant op het basisspel valt bij ons zeker in de smaak. Heb je na het lezen van deze uitleg ook zoveel zin gekregen om Qwixx het kaartspel te kopen? Aarzel dan niet! Je hebt ‘m razendsnel in huis via Bol.com of Amazon.nl!

Shop Qwixx op Bol.com
Shop Qwixx op Amazon.nl