Qwixx Karakters

Iedereen kent Qwixx, het dobbelspel dat haast in iedere huiskamer ligt. Nu is er een nieuwe variant op de spelletjeshit: Qwixx Karakters. Met deze spelvariant op het basisspel kan je een aantal bijkomende acties uitvoeren. Zo wordt je speelervaring nog leuker!

Wat maakt Qwixx Karakters zo uniek en leuk?

In Qwixx Karakters krijg je aan het begin van het spel ÊÊn van de vijf beschikbare karakters toebedeeld om enkele unieke acties te doen. Hieronder leggen we deze vijf karakters verder uit. Belangrijk om te weten: je hebt het basisspel nodig om deze uitbreiding te kunnen spelen. Vergeet deze er dus zeker niet bij te kopen, mocht je hem nog niet hebben.

Spelregels Qwixx Karakters

De basisregels van Qwixx gelden ook bij Qwixx Karakters. De karakterkaarten zorgen voor extra acties in het spel. Je krijgt je kaart willekeurig aan het begin van het spel. Ontmoet alle aanwezige Qwixx Karakters en hun acties:

  • 🧙‍♂ī¸ Magic Mike mag een overgeslagen veld alsnog invullen als hij dat getal gooit;
  • ⚔ī¸ Chris Cross mag tot drie van de gegooide cijfers aankruisen (binnen de geldende regels);
  • đŸ‡ŗ🇱 Double Dutch laat je opnieuw werpen;
  • ↕ī¸ Tina Turner mag een getal eentje naar boven of beneden veranderen om zo een nieuw getal aan te kruisen;
  • ❎ Miss Take zorgt ervoor dat je geen kruisje moet aanduiden als je een mislukte worp gooit.

Deze unieke acties zijn enkel beschikbaar voor de speler die dit karakter heeft.

Even opfrissen: wat waren ook alweer de basisregels van Qwixx?

Iedere speler krijgt een scoreblad met daarop vier rijen in vier kleuren: rood, geel, blauw en groen. De rode en gele rij lopen van 2 tot 12 en de blauwe en groene rij van 12 tot 2. Je moet van links naar rechts de getallen afkruisen, tot je aan het laatste getal komt en deze rij kan afsluiten. Vanaf dan wordt deze rij niet meer speelbaar voor de andere spelers.

Als iemand zijn tweede lijn heeft afgesloten, stopt het spel.

Je kan getallen overslagen bij het afkruisen, maar dan blijven deze onbruikbaar voor jou voor de rest van het spel.

Hoe doe je dat nu, dat wegkruisen? De actieve speler gooit alle dobbelstenen. De combinatie van de witte dobbelstenen zijn bruikbaar voor alle spelers om in een kleur naar keuze dit getal weg te kruisen op hun blad.

De actieve speler mag een witte dobbelsteen in combinatie met een gekleurde dobbelsteen gebruiken om het getal in die kleur af te kruisen.

Als dit niet lukt in beide gevallen, spreken we van een mislukte worp. Na iemands vierde mislukte worp, stopt het spel ook.

De hoeveelheid kruisjes per lijn bepaalt het aantal punten. De speler met de meeste punten wint!

Qwixx Karakters kopen

Dankzij deze uitbreiding met speciale acties per speler, zorg je voor een hele nieuwe dynamiek in het spel. Wij zijn fan! Jij ook? Bij Bol.com of Amazon.nl kan je terecht om deze leuke uitbreiding te kopen.

Shop Qwixx op Bol.com
Shop Qwixx op Amazon.nl