Qwixx Longo

De nieuwste Qwixx-sensatie: Qwixx Longo! Het lijkt op de standaardversie, maar de rijtjes om weg te strepen zijn langer dan ooit. Namelijk 2 rijen van 2 tot 16 en 2 rijen van 16 tot 2.

Huhhh? Maar hoe gooi je meer dan 12? Uitstekende vraag! Met de nieuwe 8-vlakkige Qwixx-dobbelstenen! 💎 Diamantachtige dobbelstenen voor nóg meer speelplezier. Wij zijn fan!

Qwixx Longo
Shop snel bij
bol.com (€15,09)

Qwixx Longo is de 8e variant van het klassieke dobbelspel. Ditmaal met langere rijgetallen en 8-zijdige dobbelstenen. In plaats van tot 12, lopen je rijen nu tot 16. De unieke dobbelstenen geven een extra dimensie aan jouw spelletjesavond.

Qwixx Longo spelregels

De inhoud van het spel blijft nagenoeg hetzelfde: probeer zoveel mogelijk punten te verdienen en dobbel jezelf naar de overwinning. Getallen moeten altijd van links naar rechts weggestreept worden; terug mag niet meer. Hoe meer getallen je in een rij hebt aangekruist, hoe meer punten je voor die kleur krijgt.

Wel zijn er een paar nieuwe spelregels:

  1. Door de 8-vlakkige dobbelstenen is het gooien van 2 en 16 lastiger geworden. Daarom mag je rijen ook afsluiten met 15 (rood en geel) of 3 (groen en blauw). Dit hoeft uiteraard niet, het mag nog steeds met een 2 of 16.
  2. Op elk scoreblad staan 2 vooraf gekozen, unieke geluksgetallen. Gooi je met de 2 witte dobbelstenen één van deze geluksgetallen, mag je een aansluitend kruisje zetten bij de reeks waar je op dat moment de minste kruisjes hebt gezet. Op deze manier scoor je sneller meer punten binnen één kleur wat het spel nog leuker maakt.

Verder is Qwixx Longo zoals je gewend bent lekker snel en altijd spannend. Omdat je het snel onder de knie hebt, is het geschikt voor het hele gezin. Te spelen met 2 tot 5 spelers, vanaf 8 jaar en ouder.

Bij deze editie krijg je:

  • 6 unieke 8-vlakkige dobbelstenen: 2x wit, 1x rood, 1x geel, 1x groen en 1x blauw;
  • 1 scoreblok (eenvoudig los te scheuren om met meerdere spelers te spelen)
  • 4 potloden met een gummetje op de achterkant
  • Gebruiksaanwijzing met spelregels en de uitleg

Qwixx Longo kopen

Wat ons betreft dus weer een absolute aanrader. Gegarandeerd avonden vol met speelplezier. Koop Qwixx Longo vandaag nog bij Bol.com of Amazon.nl. Alvast heel veel speelplezier gewenst!

Shop Qwixx op Bol.com
Shop Qwixx op Amazon.nl