Qwixx Mixx

Ben jij ook al helemaal verslaafd aan het spelen van Qwixx? Was het bij jou ook liefde op het eerste gezicht? Heb jij ook heel je familie en al je vrienden kennis laten maken met Qwixx, maar ben je nu wel door je eerste scoreblok heen? Of wil je gewoon wat meer variatie? Dat kan!

Met de Qwixx Mixx uitbreiding ben je gegarandeerd van nóg meer speelplezier.

Qwixx in de Mixx!

Qwixx Mixx bevat 2 nieuwe spelvarianten. Hierbij wordt wat meer oplettendheid van je gevraagd. De naam van deze uitbreiding verklapt het al: er wordt gemix(x)t!

Bij variant A zijn de kleuren volledig door elkaar gemixxt. Bij variant B staan de kleuren wel op dezelfde rij, maar lopen alle getallen door elkaar. Dit geeft je meer mogelijkheden en vrijheid wat betreft het aankruisen én bij het sluiten van een rij. Het is bij deze variant dus extra opletten geblazen!

Hoe speel je de Qwixx Mixx uitbreiding?

De spelregels van deze varianten zijn over het algemeen hetzelfde als bij het basisspel.

Spelregels variant A

In deze variant zijn de kleuren door elkaar gemixxt. Alle getallen staan wél op dezelfde volgorde als het basisspel. De getallen van de bovenste twee rijen zijn oplopend van 2 naar 12. Op de onderste rijen lopen ze juist af van 12 naar 2.

Het grote verschil bij deze variant zijn dus de kleuren die door elkaar heen lopen. Zo staat de rode 10 bijvoorbeeld niet ‘gewoon’ op de eerste rij, maar op de laatste.

Wanneer iemand een rij sluit door aan de rechterkant het laatste getal aan te kruisen (dit moet minimaal het 6e kruisje in de rij zijn), wordt de dobbelsteen van die kleur uit het spel gehaald. In die rij kunnen dus geen kruisjes meer worden gezet.

Zo wordt het lastiger om in de andere rijen nog wel kruisjes te scoren voor die kleur. De enige manier om voor de afgesloten kleur nog een kruisje te behalen, is door hiervoor de combinatie van de witte dobbelstenen te gebruiken.

De kruisjes worden bij deze variant geteld per kleur, ongeacht op welke rij deze staan.

Spelregels variant B

Bij deze variant staan de kleuren weer netjes op dezelfde volgorde als bij het basisspel. Maar nu zijn de getallen juist door elkaar gemixxt. Dit zorgt ervoor dat je nóg beter moet opletten om te zien welke getallen er het beste aansluiten bij je vorige kruisjes.

Bij deze variatie is ook het laatste vakje, die nodig is bij het sluiten van een rij, anders dan bij het basisspel. En ze verschillen ook nog eens per kleur. Zo heb je dus geen 2 of 12 nodig voor het sluiten van een rij, maar een 11, 10, 3 of 4!

Verder werkt ook hier de puntentelling hetzelfde als bij het basisspel. Onderaan je scoreblaadje vind je de volledige puntentelling.

Qwixx Mixx kopen

Ben jij ook toe aan de volgende stap in je Qwixx leven? Dan mag de Qwixx Mixx variant zeker niet ontbreken in jouw collectie!

Bekijk ook de reviews op Bol.com of Amazon.nl en koop hier gelijk deze Qwixx Mixx speluitbreiding voor nog meer speelplezier!

Shop Qwixx op Bol.com
Shop Qwixx op Amazon.nl