Qwixx On Board

Qwixx is het waanzinnig populaire én meerdere keren bekroonde dobbelspel van White Goblin Games. Het is een heel gemakkelijk spel voor jong en oud. Ideaal wanneer je tussendoor wat vermaak nodig hebt zonder dat er al teveel uitleg bij nodig is. Voor zowel de beginnende speler als een fanatiek spelfanaat is het ontzettend leuk om te doen.

Naast het basisspel Qwixx zijn diverse uitbreidingen en varianten uitgebracht, waaronder Qwixx Deluxe, Qwixx Connected en dus Qwixx On Board. Over die laatste variant lees je hieronder veel meer.

Wat maakt Qwixx On Board zo leuk?

Deze variant op Qwixx heeft in principe dezelfde basis als het basisspel. De grote verandering is dat je met een speelbord speelt.

Waar je bij Qwixx met alleen scoreblaadjes werkt, heb je bij Qwixx On Board ook nog een speelbord. Het speelbord heeft zowel een voor- als achterkant zodat je kunt variëren. Dit biedt veel meer mogelijkheden en het geeft het spel echt een andere dimensie.

Daarnaast heeft het een iets andere puntentelling en is er een nieuwe regel toegevoegd.

Spelregels Qwixx On Board

Leg het speelbord op tafel en laat iedere speler een kleur pion kiezen. De eerste speler begint met dobbelen, waarna alle spelers een kruisje mogen zetten in een gekleurde rij bij het getal van de witte dobbelstenen.

De speler die gegooid heeft mag daarnaast ook nog de waarde van de witte dobbelsteen bij een gekleurde dobbelsteen optellen en dit getal ook aankruisen op het blad.

Tot slot mag deze speler zijn pion één tot vijf plaatsen vooruit zetten. De vakjes waar een pion op staat tellen hierbij niet mee en er mogen niet twee pionnen op hetzelfde vakje staan. Het getal in het vakje moet weggestreept worden van de kaart óf moet al weggestreept zijn. Mocht dat niet zijn of niet kunnen, dan mag je er niet op gaan staan.

Onder dat vakje staat een getal in een witte cirkel. Mocht het spel afgelopen zijn, dan krijg je dat aantal als bonuspunten. Wanneer je alledrie de acties niet uit kunt voeren, krijg je een mislukte worp.

Het spel is afgelopen als óf twee gekleurde rijen zijn gesloten óf één speler vier mislukte worpen heeft óf als iemand bij de blauw omcirkelde vakjes op het bord aankomt. Alleen bij de laatste situatie mag iedereen nog één laatste keer dobbelen.

De punten worden hierna opgeteld, bestaande uit het aantal kruisjes per rij, de bonuspunten van het bord en de minpunten van de mislukte worpen.

Qwixx On Board kopen

Haal Qwixx On Board vandaag nog in huis! Mocht je spellen met speelborden of dobbelspellen leuk vinden, of mocht je al fan zijn van het Qwixx basisspel, dan is dit zeker een aanrader om te kopen. Het goedkoopst ben je uit bij Bol.com of Amazon.nl.

Shop Qwixx op Bol.com
Shop Qwixx op Amazon.nl

Ook als je nog nooit Qwixx hebt gespeeld of het spel nog niet in huis hebt, kun je dit spel spelen. Doordat Qwixx On Board een standalone variant is, heb je het basisspel of een andere variant niet nodig.

Veel spelplezier gewenst!

Hoe speel je Qwixx On Board?